Nieuw in fietsland

Covélo in Eeklo – Fietsparel in het Meetjesland!

Eeklo leeft! Rijd of fiets je Eeklo binnen zie je een gezellige stad. Een veelzijdige stad met muziek, jeugd, industrie, shopping etc. Zo is Eeklo het centrum van het muzikale Meetjesland en met het Koninklijke Atheneum en O.L.V. Ten-Doorn een onderwijs-stad. Dat merk je in de stadskern waar jongeren na schooltijd samenkomen en de stad leven inblazen. Niet enkel de jeugd, maar ook het stadsbestuur zorgt voor leven in de brouwerij. De stadskern is sinds de heraanleg de shopping-plaats van het Meetjesland. Ik voel me er, als uitgeweken -Zomergemmenaar-, terug thuis.

Allright, fietsen in Eeklo? Daar is geen gebrek aan! De jeugd verplaatst zich met de fiets, startende gezinnen zijn ervan overtuigd dat de auto vaak kan vervangen worden door de fiets en ook de gepensioneerden in Eeklo zijn actief en grijpen naar de fiets om op zondag een ritje te maken naar het mooie Sint-Laureins, als voorbeeld.

Een dik jaar geleden vestigde Philippe Callant zich als fietshandelaar en fietshersteller. Broodnodig in Eeklo met al die fietsers en enthousiastelingen! “Eeklo is een stad, maar er wordt geleefd zoals op het platteland.”, vertelt Philippe. “De mensen verplaatsen zich per fiets en genieten van de omgeving rond Eeklo, want Meetjesland, fietsland.”

Ik fietste van Zomergem naar Eeklo langs het kanaal. Benieuwd naar het Covélo-concept, reed ik door het stadscentrum langs de Boelare (winkelstraat) richting Covélo. Het grote Covélo-logo viel onmiddellijk op.

Elke fiets wordt geëerd en krijgt een figuurlijke staande ovatie.

Oorspronkelijk was het pand een autogarage. Ideaal dus voor de bouw van een fietsenwinkel. De betonnen vloer werd behouden en de muren kregen een witte laag verf. Er werd gebruik gemaakt van spots en schaduw. De fietsen komen in deze opstelling enorm tot hun recht. Logisch ook, want Covélo vertegenwoordigt niet de minste merken: Pinarello, Stevens en Granville. Bewust deze drie, om elke bezoeker kwaliteit en een breed assortiment te kunnen aanbieden.

Covélo biedt kwaliteit. Desondanks heb je er reeds een mooie racefiets vanaf 1319 euro. Het duurste model in de winkel heeft een verkoopprijs van 3795 euro. Voor moutainbikes gaat dit van 659 euro tot 2845 euro. Een ideale stadsfiets heb je er reeds voor 399 euro. Het topmodel kost 1219 euro. E-bikes kan je er vinden vanaf 1699 euro tot 3355 euro. Alles bestelbaar uiteraard.

“Fietsen vragen degelijk onderhoud en ook daarvoor kan je terecht bij Covélo.” weet Philippe me te vertellen. Daarom is elk merk, elke fiets bij Covélo welkom voor herstelling en onderhoud. Philippe stond bij gevolg niet stil deze winter voor het winteronderhoud van de Eeklose fietsen.

Covélo stapt mee in het verhaal van vindjefiets.be.

Da’s fijn, want zo komt zijn mooie assortiment eindereeks-fietsen op vindjefiets.be en kan je ook dit aanbod online bekijken. Wil je een fiets testen, breng hem een bezoek. Philippe geeft je persoonlijk advies en zorgt ervoor dat je rondrijdt op een top-fiets met een top-service na verkoop.

Het eindereeks-aanbod van Covélo op vindjefiets.be kan je hier bekijken: http://www.vindjefiets.be/shop/covelo/


Covélo

Peperstraat 3, 9900 Eeklo

Tel.: 09 391 20 73

Mail: info@covelo.be

Openingsuren

Maandag en zondag gesloten

Dinsdag: 10u – 12u30 en 13u30 – 18u

Woensdag: 10u – 12u30 en 13u30 – 18u

Donderdag: 10u – 12u30 en 13u30 – 18u

Vrijdag: 10u – 12u30 en 13u30 – 18u

Zaterdag: 9u – 17u

Ik geef een reactie!

Klik hier om een reactie te geven.