Heb jij al een speed pedelec van je werkgever gekregen?

- 0 Comment. in Mobiliteit

Snelle elektrische fietsen worden voortaan fiscaal gelijkgesteld aan gewone fietsen. Dat laat Johan Van Overtveldt (NV-A) weten in een persbericht.

Speed pedelec

Elektrische fietsen die tot 45 km/u gaan, noemen we Speed pedelecs. Het is hét middel om afstanden tot 60 km per dag te overbruggen. Ideaal dus om de auto te laten staan en verplaatsingen naar het werk af te leggen per fiets. 1 op 3 verkochten fietsen zijn vandaag trouwens fietsen met een elektrische hulpmotor.

Fiscaal voordelig voor werkgevers

Elektrische fietsen die tot 45 km/u gaan, werden tot nu gecategoriseerd als brommer. Bij gevolg kon de aankoop van een speed pedelec niet worden gezien als een fiscale aftrekpost voor werkgevers. Dat veranderd vandaag. De snelle fietsen zijn nu ook 120% aftrekbaar en zal niet worden gezien als een voordeel alle aard.

Concreet

Met deze wetswijziging wordt de fietsvergoeding van 0,23 euro/km voor het woon-werkverkeer uitgebreid naar de gebruikers van alle types elektrische fietsen.

Geen reden meer dus om niet over te stappen naar een fiets voor het dagelijkse woon-werkverkeer.