Van automatisme naar Velo-matisme met woensdagfietsdag.be

- 0 Comment. in Mobiliteit

Iedereen op de fiets in het grootste peloton van Vlaanderen!

De Vlaming fietst te weinig. In het weekend ja, maar in de week bijna nooit. Nochtans er is heel wat potentieel, op voorwaarde dat de lat niet té hoog ligt. KBC, Cera en Mobiel 21 slaan de handen in elkaar om de Vlaming 1 dag per week op de fiets te krijgen. Op die manier proberen ze het velo-matisme aan te brengen.

We denken er te weinig aan.

Met de auto naar de bakker? Da’s toch te zot. Het is nochtans de normaalste zaak en we denken te weinig over alternatieve transportmiddelen. We springen gewoon de auto in, zonder nadenken. Dat wil WoensdagFietsdag veranderen.

GO WITH THE VELO

Woensdagfietsdag.be wil Vlaanderen op de fiets krijgen. Toch minstens één dag per week. Omdat de auto nemen vaak routine is. En omdat alle excuses goed zijn om toch maar niet te fietsen. Te nat, te koud, te moeilijk … Menselijk? Oh ja. Wenselijk? Iets minder. Want de files worden er niet minder op. En de lucht niet gezonder.

Onder het motto ‘Go with the Velo!’ wordt iedereen opgeroepen om zich in te schrijven op www.woensdagfietsdag.be, het grootste digitale fietspeloton van Vlaanderen. Op de site kunnen fietsers badges verzamelen, tips uitwisselen en prijzen winnen. Ze kunnen er ook supporteren voor één van de vijf mascottes: vijf herkenbare fietserstypes, elk met hun eigen redenen om wat vaker de fiets te nemen. Vijf bekende ambassadeurs trappen Woensdag ietsdag.be op gang en trekken de supportersploeg van hún mascotte. Via de hashtag #GoWithTheVelo kunnen fietsers hun fietsexploten delen met Vlaanderen. Alle remmen los!

“Mobiel 21 zet mensen op weg om duurzame keuzes te maken op vlak van mobiliteit. Ons doel met Woensdagfietsdag.be is om elke Vlaming minstens één dag per week op de fiets te krijgen. Trap voor trap, en met vele tips, beloningen en aanmoedigingen. Zo kunnen we gewoontes echt veranderen.” – Elke Bossaert, manager Mobiel 21

Woensdagfietsdag.be is een initiatief van Cera en KBC, in samenwerking met Mobiel 21 en vele enthousiaste partners, waaronder Netwerk Duurzame Mobiliteit, Gezinsbond, VAB, Landelijke Gilden, Vlaamse Stichting Verkeerskunde, Fietsersbond, Minderhedenforum, Velo, BBL, KVLV en een groeiend aantal provincies, steden en gemeenten.

“Als coöperatie geloven we in de kracht van de samenwerking, voor al onze ojecten. Ook deze campagne kan maar slagen als er een breed draagvlak voor is bij de middenveld organisaties, steden en gemeenten, bedrijven … Samen krijgen we Vlaanderen op de fiets!” – Hannelore Vandezande, Programmacoördinator maatschappelijke projecten Cera

Ook met Vivocyclo ondersteunen we dit project. Surf naar woensdagfietsdag.be en registreer je en Twitter mee!