Prof-fietsen voor een beperkt publiek: Factor Bikes.

- 0 Comment. in Beeld & video

Een Factor, da’s zo’n fiets waar je trots op bent eentje te bezitten. Het bedrijf gaat dan ook niet voor grootverkoop. Het product vraagt een op-maat-service. En dat is waar Factor zijn pijlen op richt. Afgelopen donderdag kregen we inkijk in het assortiment dat nu ook beschikbaar is in de Benelux.

Ook Oliver Naesen kwam langs om de fietsen toe te lichten. Als er dan ook iemand mee gefietst heeft, is het Oliver. Richard Wittenberg (Managing Director) zit reeds 30 jaar in het vak en vertelde dan ook uitbundig het verhaal van het merk.

Een bedrijf uit de grond stampen gebeurt meestal traag waar na de concept-fase getracht wordt om de verkoop te starten. Factor Bikes zag het anders. Ze gingen in zee met AG2R La Mondiale Pro-Team en sponsoren het team. Dat kost enorm veel geld en dat terwijl er slechts een 30-tal fietsen verkocht waren.

1 juli dit jaar stond het team klaar aan de meet van Tour de France met een 30 tal fietsen van Factor Bikes. Resultaat? Romain Bardet werd derde in het eindklassement.

Factor Bikes klaar voor de Benelux.

Vandaag staat Factor Bikes helemaal in het teken van doelgerichte verkoop in de Benelux. En dat doen ze op een bewuste manier. Zo willen ze geen veelvoud aan dealers die het product verkopen, maar wel een aantal dealers, verspreid over de Benelux die een uitstekende op-maat aanpak hanteren.

Als consument kan je daar terecht voor je Factor fiets, die naar jouw hand gemonteerd wordt. Dat met het nodige advies van de Factor-dealer. Factor ziet de samenwerking met lokale fietshandelaars als een vereiste om het merk te doen slagen in de Benelux-markt.

De fiets, het frame en de onderdelen, 1.

Probeer eens te remmen met velgremmen op carbon-velgen in nat weer. Je gaat sneller! – Oliver Naesen.

Oliver Naesen is duidelijk voorstander van schijfremmen op de fiets. Factor Bikes hebben een hoogwaardig carbon-frame en only-the-best-parts aan boord. We gingen testrijden.

Het eerste dat je onmiddellijk voelt, is hoe de fiets één wordt met je rijgedrag. Elke beweging die je maakt, de fiets volgt je onmiddellijk bij een acceleratie, vertraging, in de bocht.

Weet je nog hoe het voelt om op een carbon fiets te rijden nadat je al die jaren op een aluminium fiets hebt gefietst? Wel, net zo voelt het om na een enkele jaren op een carbon fiets te hebben gereden, nu op een Factor Bike te rijden. Zo goed is ie.

Ontdek het volledige assortiment op factorbikes.com.

Dealer contact: Dieter Jacobs (Agent Benelux) – pedaleurdeflandres.com