Eddy Merckx Italia50: 50e verjaardag van de eerste Girozege van Eddy Merckx.

- 0 Comment. in Beeld & video

2018, het jaar van de 50ste verjaardag van de eerste Girozege van Eddy Merckx. In de editie van 1968 won hij 3 ritten: de 1e naar Novara, de 8e in Brescia en de 12e bovenop Tre Cime di Lavaredo, waar hij de mooie Maglia Rosaheroverde. Eddy behield de leiderstrui tot de laatste etappe met aankomst in Napoli. In die stad in Zuid-Italië won hij dus zijn allereerste grote ronde. Een prestatie die voor altijd in het geheugen van Eddy zit.

Deze verjaardag kan op geen betere manier gevierd worden dan met een ‘Limited Edition’. De ITALIA50 is opgedragen aan Eddy’s eerste Maglia Rosa, vandaar de subtiele roze tinten op deze speciale fiets.

De ITALIA50 kan besteld worden bij je dealer als volledig opgebouwde fiets of als frameset. De prijzen voor beide opties zijn de volgende.

Specificaties vind je hier.