De ultieme Brompton Race, is terug!

- 0 Comment. in Actueel

De Brompton Championships zijn het uithangbord en is een race uitsluitend voor Brompton fietsen. De kwalificaties worden gehouden in 15 landen en de finale vindt plaats in het Verenigd Koninkrijk. Het evenement loopt al meer dan 10 jaar en wordt gehouden in verschillende steden over de hele wereld. Een strikte dress code maakt deel van de traditie.

Op zondag 3 juni, gaat het event opnieuw door in de Antwerpse binnenstad. Thomas Vanderhoydonck (Fietsen De Geus) organiseert, samen met partners (vivocyclo.com, Fietsen De Specht) de Brompton race.

‘3 juni’ werd uitgeroepen tot Wereld Fiets Dag door de Verenigde Naties. Extra aandacht moet gaan naar het opnemen van de fiets in internationale, regionale, nationale en subnationale ontwikkelingsbeleidslijnen en -programma’s.

“Mobiliteit in de stad wordt de komende jaren een uitdaging. De Brompton fiets is niet de enige oplossing, maar wel de meest populaire.” – aldus Thomas.

Elk Brompton event is telkens al een schot in de roos geweest. Zo’n 100 Brompton fietsers namen de vorige editie deel. Die -durvers- worden aangemoedigd door een 400-tal sympathisanten rond het parcours.

“Met deze Bromptonrace willen we er echt een topdag van maken. Op die dag gaat trouwens ook de Sint-Andriesrun door. Beide events zijn toegankelijk voor jong en oud.” – Thomas Vanderhoydonck.

Primeur op het Bromton Championship 2018.

Speciaal aan deze editie is de voorstelling van de Brompton Electric. De allereerste elektrische Brompton, wordt in geuren en kleuren getoond en kan getest worden. Helaas niet te gebruiken tijdens de race. Je gebruikt er trouwens enkel je eigen Brompton.

Niet deelnemen maar wel zin in een ritje? Op zaterdag 2 juni wordt een 1,5 uur lange fietstocht georganiseerd doorheen Antwerpen en op het raceparcours.

Zaterdag 2 juni: Brompton Fietstocht - Marnixplaats 4 (Fietsen De Geus) - 20u30.

Zondag 3 juni: Bromptonrace - Sint-Andriesplaats, Antwerpen - event 11u - race 14u + prijsuitreiking 15u15.

Inschrijven is verplicht:

www.bromptonbenelux.com