Op zoek naar een lokale fietsenmaker?

Zoek op fietshotspot.be

Samen je fiets herstellen

  • Repair Cafés zijn gratis bijeenkomsten waar mensen (samen) spullen herstellen. Materiaal en know-how zijn aanwezig, jij brengt je kapotte voorwerp mee naar de reparateurs. Meestal is er ook een fietshersteller. Repair cafés duiken op in heel Vlaanderen en Brussel, soms eenmalig en soms op vaste tijden op een vaste plaats. Raadpleeg de kalender!
  • Fietskeuken Antwerpen: Wil je graag leren hoe je zelf je fiets kan herstellen? Heb je zelf niet het juiste gereedschap of weet je niet hoe er aan te beginnen? Fietskeuken Antwerpen is een plek om aan je fiets te sleutelen met uitleg en ondersteuning van enkele sympathieke fietsenkenners. De Fietskeuken vindt één of twee keer per week plaats, raadpleeg de kalender.
  • Fietskeuken Gent: Doe-het-zelf reparatie en onderhoud, met aansluitend een lekkere maaltijd. Gereedschap, heel wat vervangstukken en experts om je te helpen zijn aanwezig. Of kom gewoon langs om iets te drinken en over koetjes en fietsen te keuvelen! Elke maandag 14u tot 18u en elke donderdag 18u tot 22u in de Brugse Poort en Ledeberg.
  • Cyclo verzorgt de Fietspunten in Brussel. Ze bieden open ateliers en herstelcursussen.

Cursussen en opleidingen

Antwerpen 

Brussel

Instituut Anneessens-Funck biedt fietsherstellen aan in het secundair beroepsonderwijs: Tweewielers en lichte verbrandingsmotoren

Gent

Kortrijk

Leuven

Mobiele fietsenmakers

Thuis of op het werk

Vind je het ook zo vervelend om je kapotte fiets naar de fietsenmaker te brengen? Want hoe geraak je terug thuis? En vooral: hoe lang moet je je dierbare fiets dan missen? Met een mobiele fietshersteller heb je daar allemaal geen last van. Hij of zij komt aan huis, op afspraak, en herstelt ter plaatse je fiets! Je kan uiteraard ook op je werk afspreken of waar je maar wil!

Mobiele fietsherstellers:

Pech onderweg

Krijg je plots een platte band, breekt je ketting of heb je een andere panne onderweg? Met een fietsbijstandsverzekering ben je zeker dat je toch nog op je bestemming geraakt. Er komt een hersteller naar je toe die je fiets zo mogelijk meteen repareert. Als dat niet lukt, brengt hij je met fiets en al naar waar je wil.

Fietsbijstandsverzekeringen met korting voor Fietsersbondleden:

Aan een station

Fietspunten bieden kleine herstellingen aan treinreizigers met fietspech, zodat je alsnog thuis, op het werk of naar school geraakt. Als ze het niet onmiddellijk kunnen herstellen, kan je goedkoop een vervangfiets huren.

Fietspunten bieden trouwens sowieso fietsverhuur aan en onderhouden ook de stallingen aan het station. Sommigen doen nog meer en organiseren bijvoorbeeld tweedehandsmarkten en herstelcursussen.

Fietspunten: waar en wat doen ze?