door Rembrand Neirinckx

Een passie voor fietsen. Hoe mijn liefde voor fietsen werd aangewakkerd? Wel, als toerist had ik altijd de drang om steden te verkennen per fiets. Op reis vond ik het logisch om rechtstreeks vanuit het hotel de stad in te trekken met mijn fiets. Ik besloot mijn passie verder te zetten in een professionele carrière en startte Fietsevolutie. Een servicegericht aanbod voor hotels met permanente fietsen, inclusief onderhoud. Heel wat hotels sprongen mee de kar op van de kust tot Antwerpen.

Maar ik wilde meer. Vele gesprekken met klanten en sectorgenoten deden mij beseffen dat de fietscultuur in bloei staat. Ik wilde fungeren als spreekbuis voor de fietswereld. Kort nadien werd Vivocyclo, mijn eerste fietsmagazine, geboren. Dat kreeg online een verlengstuk als portaal voor alles rond de fiets, innovatie en mobiliteit. Een vaste plek waar mensen terechtkunnen voor alles omtrent fietsen en bijbehorend materiaal. Voor informatieve artikels, voor een testrit met een fiets en zelfs voor het aankopen van onderdelen, accessoires kledij. Ook de lokale fietshandelaar krijgt er een plaats. Om potentiële klanten inzicht te geven over het marktaanbod in Vlaanderen. Om nog beter in te spelen op hedendaagse noden en verwachtingen.

Vivocyclo is het portaal voor de actieve week- en weekendfietser.

Na anderhalf jaar bestaat het Vivocyclo team uit 8 gepassioneerde medewerkers en gast-bloggers.

Simon Decraene

Jona Van den Bossche

Lawrence Ubachs

Rembrand Neirinckx

Bram Meese

Robbe Wulgaert

Bjorn De Vriese

Magali De Reu

Kim Vanderhaeghen