Geen categorie

Kickstarter. 8bar komt met de 8bar Mitte = Custom biking 2.0.

Je wil off-road gaan en je denkt: “Ik maak van m’n road fiets een cyclocross-fiets door eenvoudigweg de wielen te veranderen”. Helaas, dat lukt niet, en wel om verschillende redenen. Je fiets is geometrisch afgesteld op jouw maat en voor zijn functie. Een cross-fiets is dat ook.

Dan is er deze oplossing. Het frame van de 8bar is volledig voorbereid en dus veranderbaar met de beide functies, road en cyclo-cross.

3in1-header

Stel je nu eens voor: In een mooi zomer weekend wil je een lekkere lange fietstocht gaan maken en dan kom je erachter dat je niet over de juiste fiets beschikt voor de huidige omstandigheden. Helaas je hebt namelijk al je kampeerspullen bij je. Er is dan ook een oplossing die overblijft, het monteren van fietsrekken met fietstassen om alles mee te kunnen nemen.

De 8bar Mitte maakt van 3 fietsen, 1 fiets. Da’s superhandig voor fietsers die de plaats niet hebben voor het plaatsen van 3 fietsen. Daarbovenop zijn 3 fietsen, 3 maal zo duur dan 1 fiets. Logisch.

The 8 Bar Mitte 

Om dit zogenoemde probleem op te lossen, zijn de eigenaren van 8bar letterlijk opnieuw het wiel gaan uitvinden en kwamen met het idee van een converteerbare all-road bike. De 8bar MITTE was geboren. Een fiets die van een racefiets kan veranderen in een cyclo-cross fiets of een trekking-fiets met slechts een paar eenvoudige stappen.

Na vele opties besproken te hebben zijn de makers tot het volgende ingenieuze idee gekomen. Dankzij de mogelijkheid van het verschuiven van de ‘dropouts’ en het aanbieden van 2 verschillende vorken (zijn inbegrepen), is het mogelijk om alles makkelijk om te zetten. Op deze manier passen verschillende soorten banden op de fiets, kan de fiets-geometrie aan uw behoeften en reizen worden aangepast en is het mogelijk om winkelzakken op rekken en spatborden te monteren.

e49d0551a0f8e920293012fc69790a46_originalDe proef op de som

In december 2015 ging het 8bar team door het Atlasgebergte in Marokko fietsen met de 8bar MITTE om zo het prototype goed te testen. In acht dagen reden ze meer dan 800 km. Elke fiets vol met vijf zakken van kampeeruitrusting, reserveonderdelen, fietsonderdelen, food & camera-apparatuur met een gewicht van ca. 25 kg gewicht.

8bar-mitte-adventure-bike-0098 8bar-bikes-adventures-morocco-gravel-20151211-0004-bearbeitet 8bar-bikes-adventures-morocco-gravel-20151214-0032-bearbeitet-18bar-mitte-adventure-bike-0063

Wij zijn in ieder geval benieuwd naar de resultaten van deze fiets. Uit het verleden is vaak genoeg gebleken dat het combineren van verschillende disciplines niet tot de beste resultaten leidt. Zo schieten zij vaak te kort als je gaat kijken naar kwaliteitsmaterialen, afmontering en het echte rijcomfort. Wij hopen dan ook dat 8bar hier verandering in gaat brengen.

Road, cross & adventure in 1? Zonder toegevingen? Daar tekenen we voor.

Kickstarter

8bar – Mitte

Over de redactie

Rembrand

Ik geef een reactie!

Klik hier om een reactie te geven.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via