Geen categorie

SpeedX Leopard. The first ever smart aero road bike.

‘The internet of things’ en alles wordt gekoppeld aan je mobiele telefoon of computer. De fietsindustrie volgt. Mediamarkt ziet de e-bike als een multimedia object. Net zoals in het dagelijkse leven willen fietsers dat alles geïntegreerd wordt met elkaar en dus ook met de fiets. Deze integratie, elk in een eigen ritme, zal vloeiend en zonder afleiding moeten verlopen om de focus op het fietsen te kunnen houden. Op dit gebied is de SpeedX Leopard een welkome aanwist en klaar om de fietser de ultieme weg ervaring te geven. SpeedX Leopard is de enige ‘slimme’ aero racefiets met de mogelijkheid om u uw voortgang weer te geven in real time en u zo te helpen met trainen.

De SpeedX Leopard is door de makers gebouwd met de gedachte aan een perfecte esthetiek en prestaties. De Leopard moet elke rit uw behoefte overtreffen. Volgens de makers is hij dan ook uitermate geschikt voor zowel de intensieve training, de competitie of een zondags ritje met vrienden. Zij claimen dat de SpeedX Leopard ongeëvenaard comfort en plezier biedt. Helaas hebben wij nog geen testritje kunnen maken en kunnen wij nog geen review geven over de zelf ervaren prestaties van deze op het oog te gekke fiets.

Voor de makers startte het avontuur ongeveer een jaar geleden. Zij stelde zichzelf een ongelooflijke missie. Het was de bedoeling om koolstofvezel en technologie te combineren in een fiets, en deze op een aerodynamische manier in te zetten zoals nooit tevoren was gedaan. Dit wilde ze ondermeer bereiken door gebruik te maken van de volgende aspecten:

Speedx smart control

Stelt u zich het eens voor… een fiets met een brein! Dat is wat de makers van de SpeedX Leopard ook dachten. Alles wordt voor u gedaan tijdens uw ritje, alles behalve het fietsen zelf. Dit is precies wat de makers gedaan hebben door SpeedX Smart Control te introduceren. Het systeem lijkt in eerste instantie op de vele systemen zoals Strava en Garmin en de vele andere die we kennen. Echter registreert het SpeedX Smart Control systeem uw ritgegevens, maar voorziet u daarnaast ook van professionele analyses die in real-time gegeven kunnen worden. Dit alles kunt u aflezen op het 2,4 ” inch scherm dat is ingebouwd.

2ed6803dfd40e7b30ec7880011bea0e1_originalContact maken met het SpeedX Smart Control systeem kan volgens de makers simpel met elke ANT + compatibelapparaat. De Xspeed Leopard fiets heeft ingebouwde sensoren, waarmee uw prestaties gemeten worden op basis van de volgende 12 punten :

Door gebruik te maken van een innovatieve batterij en GPS-systeem gaat het Smart Control systeem zo’n 800km of 40 uur mee. Bent u perongeluk toch vergeten om het systeem op te laden, geen nood. U kunt het in een 30 minuten volledig opladen en bruik klaar maken voor een nieuwe 800 km.

Het Frame

Het frame is Samen met FIBERTEK® ontwikkeld. Door gebruik te maken van een nieuwe methode is er een techniek gebruikt waarbij T1000 militair-grade carbon fiber is gestapeld. Ieder fietsframe telt 207 stapels (lagen carbon fiber. Deze unieke methode zorgt er uiteindelijk voor dat het frame fenomenaal licht is met haar 1,2kg. Dit is slechts de helft van een normale fiets!  Door gebruik te maken van vele soorten testen is een zekere stijfheid in het frame gegarandeerd.

Schermafbeelding 2016-04-07 om 13.38.02Full hidden wire

Bij een zo’n prachtige fiets als deze denken de makers natuurlijk ook aan het keurig wegwerken van de bekabeling. Sommige mensen houden ervan andere niet maar door de remkabels slim weg te werken in de voorvork claimen de makers een optimale aerodynamica. Hierbij is het pas het 3de fietsmerk ter wereld dat een fiets aanbiedt met volledig geintegreerde bekabeling. Naast het frame is er ook aandacht besteed aan de afmontage. De SpeedX Leopard is afgemonteerd met Shimano 105 drivetrain, TRP internal brakes in combinatie met het T1000 carbon fiber frame, voorvork en zadelpen.

5d326defdd89e3c5af913ac96cfd01c9_originalGoed om te weten als u daadwerkelijk de SpeedX Leopard wilt kopen is dat u een levenslange garantie heeft op enkel het frame. Wilt u echter zeker weten dat u ook de goede maat koopt, kunt u gebruik maken van het ‘Smart Bike Fitting’ systeem. Hierbij is het de bedoeling dat u een foto neemt en deze upload op de website. Aan de hand van deze foto zal de software uw perfecte model, frame, stuur en zadelpen afstelling berekenen. Toch niet tevreden? Dan garanderen ze een nieuw exemplaar.

Kickstarter

Over de redactie

Rembrand

2 Comments

Klik hier om een reactie te geven.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via