DOE HET ZELF / TIPS

Film: ‘De mannen van staal’

‘De mannen van staal’ is een documentaire over de liefde voor de stalen koersfiets. De passie voor staal is voor vele fietsliefhebbers mooi om te zien. Ook de markt voor het stalen frame is al lang terug van weggeweest.

Regisseur Matthieu Landweer lanceerde een crowdfunding voor de film op Cinecrowd. Een maand later had hij de 15.000 euro die nodig was om de film te maken. Vandaag is de documentaire realiteit.

In ‘De mannan van staal’ volgen we 78 jarige Wim van de Kaaij. Sinds 1948 is hij actief bij de gebroeders Bustraan. In Amsterdam bouwden ze hun koersfietsen sinds 1921. Die fietsen hebben kampioenschappen gewonnen. Wim vertelt over zijn passie voor het staal en het verhaal van het fietsbedrijf. Zijn opvolger wacht een grote taak.

Ik wil graag een reactie geven ...

Klik hier om een reactie te geven.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copy link
Powered by Social Snap