WIN

Leef jij op ‘grote’ voet? Check het met deze app.

For Good brengt op een snelle en eenvoudige manier je ecologische voetafdruk in kaart. Eens geregistreerd als gebruiker, ontvang je handige en eenvoudige tips op maat die je helpen een duurzamere levensstijl op te bouwen.

Leef jij op ‘te grote’ voet? De virtuele coach van For Good berekent jouw individuele impact op het milieu en geeft deze visueel weer d.m.v. een score. Namelijk het aantal wereldbollen die nodig zijn als iedereen leeft zoals jij. Als iedereen leeft als de gemiddelde Belg zouden we 4,3 planeten nodig hebben.

Voordelen

For Good helpt je om op een doordachte manier je keuzes te vereenvoudigen zonder jouw vrijheid te beperken. Je krijgt toegang tot een bron van informatie, waarmee je gezonder, duurzamer en goedkoper kan gaan leven.

De For Good applicatie

Ruim 75{8d80941504a3f4399d052316f7acfc7f515702429fe600571af3b6ea616dd353} van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door drie zaken: hoe we bewegenwonen en eten. For Good is de eerste applicatie die deze drie gedragspatronen aan elkaar koppelt en op een heldere en eenvoudige manier jouw persoonlijke ecologische voetafdruk in kaart brengt.

De app detecteert met behulp van tracking software welk vervoersmiddel (fiets, te voet, trein, wagen, vliegtuig) je gebruikt en berekent er de voetafdruk van. Je komt ook te weten wat de impact is van je energieverbruik en je voeding door een aantal gerichte vraagjes te beantwoorden.

Het voornaamste doel van For Good is mensen te sensibiliseren.

Je wil wel goed doen voor onze planeet, maar ziet door het bos de bomen niet, wat is nu wél duurzaam en wat niet? For Good toont aan dat het heel eenvoudig én leuk kan zijn om bewuster te gaan bewegen, verbruiken en consumeren.

Je wordt als gebruiker ‘getriggerd’ om na te denken over een aantal zaken waar je voorheen misschien helemaal niet bij stil stond. Ook word je gestimuleerd om zelf creatief en innovatief aan de slag te gaan.

For Good helpt zo gebruikers om op een aangename en toegankelijke manier hun persoonlijke ecologische levensstijl vorm te geven. Door hen correct te informeren en hen daarnaast te inspireren, gaat er letterlijk een nieuwe wereld voor hen open.

For Good werd opgericht door Koen Jaspers en Maarten Desmet om het thema duurzaamheid eenvoudiger, duidelijker en laagdrempeliger te maken.

Hun doelstelling was een applicatie te ontwikkelen die zoveel mogelijk mensen zou motiveren om duurzamer te gaan leven om zo onze globale impact op het milieu te verkleinen.

Het For Good ecosysteem is sinds 2013 uitgebreid en heeft impact investors, IT’ers, marketing- en communicatieprofessionals, gedragswetenschappers, en project managers aan boord die allemaal 100{8d80941504a3f4399d052316f7acfc7f515702429fe600571af3b6ea616dd353} voor dit impactverhaal gaan.

Website: www.for-good.be

De app is beschikbaar voor iPhone en Android smartphones.