In de media

Gebruiker elektrische fiets verjongt.

“Dat een elektrische fiets iets is voor oma’s en opa’s lijkt helemaal voorbij gestreefd. Mensen zijn de files beu en vooral jongeren bekijken de auto niet meer noodzakelijk als de eerste keuze. Zij gaan op zoek naar een manier om zich zo efficiënt mogelijk te verplaatsen en tegenwoordig blijkt dat vaak de fiets te zijn. Daardoor is fietsen is geen niche meer”, zo verklaart Mikaël Van Eeckhoudt, directeur van de Fietsersbond.

De resultaten van de VAB-Fietsbarometer werden warm onthaalt bij de Fietsersbond. Fietsen is geen niche meer, zo blijkt. De fiets en de elektrische fiets wordt ingezet voor een mobiliteitsprobleem. Het grote aanbod fietsen geeft dan ook een oplossing voor iedereen.

Niet enkel voor oma en opa

Het publiek dat een elektrische fiets koopt, wordt dan ook steeds jonger. Nu is 55{8d80941504a3f4399d052316f7acfc7f515702429fe600571af3b6ea616dd353} van de kopers jonger dan 55, drie jaar geleden was dat nog maar 25{8d80941504a3f4399d052316f7acfc7f515702429fe600571af3b6ea616dd353}. Het beeld dat enkel senioren een elektrische fiets aanschaffen, is lang verleden tijd.

Veiligheid

Enerzijds is de fietsvaardigheid van een elektrische fiets belangrijk. Die ligt iets anders dan bij het gewoon fietsen. Bij het fietsen heb je je eigen kracht onder controle en dat is bij elektrisch fietsen niet het geval. Die moet je onder controle krijgen.

Anderzijds zijn er nog te veel auto’s die de fietsers te weinig aandacht geven. Wederzijds respect en inlevingsvermogen is belangrijk. Daarnaast zijn slecht onderhouden, ontbrekende fietspaden en gevaarlijke kruispunten de oorzaak van twijfel, wanneer het gaat over de aankoop van een elektrische fiets.

 

Meer info? Lees meer. ... en nog meer (Fietsersbond - VAB)

Over de redactie

Vivocyclo redactie

Vivocyclo gaat op zoek naar actuele mobiliteit-topics die een meerwaarde bieden in de fiets-cultuur van Vlaanderen. De redactie ziet het fietsgebeuren vandaag bijzonder positief, maar is kritisch in dat opzicht dat ze de fiets ziet als een deel van de oplossing in het mobiliteitsvraagstuk.

De redactie werkt volledig onafhankelijk van partners en is ontstaan uit een passie voor de fiets en mobiliteit.

Heb je vragen omtrent de werking van Vivocyclo? Stuur een mailtje naar info@vivocyclo.com.

Ik geef een reactie!

Klik hier om een reactie te geven.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via