In de media

Petje af: Australiër fietst bijna 900 kilometer in etmaal

Hoeveel kilometer fiets jij op een dag als je de smaak te pakken hebt? Je moet van goeden huize komen, wil je Mitch Anderson overtreffen. Deze 42-jarige Australiër fietste pasgeleden bijna 900 kilometer aan een stuk, om precies te zijn 893,35 kilometer.

Daarmee heeft hij een wereldrecord achter zijn naam gezet. Geen ander mens fietste ooit een grotere afstand binnen een etmaal. De Ultra Marathon Cycling Association moet de knappe recordpoging nog officieel goedkeuren.

Anderson, ooit triatleet en nu sportdokter, reed gemiddeld meer dan 37 kilometer per uur. Hij ondernam zijn recordpoging op een afgesloten circuit van 3,25 kilometer in het Australische Wensleydale. Na 24 uur fietsen stapte hij uitgeblust van zijn tweewieler en bleek dat hij in dezelfde tijd 4 kilometer meer had gereden dan de vorige recordhouder, een Sloveen. Anderson deinst niet terug voor dit soort straffe fietsuitdagingen, want hij heeft ook al de recordtijden voor de 6 en 12 uur in handen.

Over de redactie

Vivocyclo redactie

Vivocyclo gaat op zoek naar actuele mobiliteit-topics die een meerwaarde bieden in de fiets-cultuur van Vlaanderen. De redactie ziet het fietsgebeuren vandaag bijzonder positief, maar is kritisch in dat opzicht dat ze de fiets ziet als een deel van de oplossing in het mobiliteitsvraagstuk.

De redactie werkt volledig onafhankelijk van partners en is ontstaan uit een passie voor de fiets en mobiliteit.

Heb je vragen omtrent de werking van Vivocyclo? Stuur een mailtje naar info@vivocyclo.com.

Ik geef een reactie!

Klik hier om een reactie te geven.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via