Nieuw in fietsland

Amsterdamse start-up opent fietsstore in Gent.

19 juni 2018, een datum die Swapfiets niet snel zal vergeten. Het officiële moment waar ze hun intrede doen in Gent. Niet dat dit het startschot was voor het Netflix-concept uit Amsterdam. Er rijden vandaag reeds een 120-tal Swapfietsers rond in Gent. Maar nu is er ook de Swapfiets-store. Die werd vandaag geopend door Gentse schepen van Mobiliteit, Filip Watteeuw.

Een fiets, zonder zorgen

Amsterdam, laat ons zeggen Nederland is hét fietsland. Daar is fietsen ook niet meer dan normaal. Het succes van Swapfiets werd doorgetrokken naar Antwerpen en Leuven. In Antwerpen rijden nu een 3.000-tal Swapfietsers rond. In Leuven ligt dat aantal nog niet zo hoog, maar ook daar gaat het in stijgende lijn. Met enkel online communicatie kon Swapfiets in Gent reeds 120 fietsers overtuigen om over te stappen naar Swapfiets.

Waarom? Door het gebruik van een Swapfiets schakel je enkele zorgen uit. Je hebt zelf geen fiets meer en dus staat die dienstverlener ook in voor het onderhoud. Dat maakt het wel erg aantrekkelijk voor diegene die rondreden op een oude, typische studentenfiets. En die fiets zelf onderhouden, je moet het willen doen. “Is de Swapfiets dan enkel voor studenten?” Neen, zeker niet. Ook afgestudeerde en zelfs gepensioneerden zien de voordelen van de service.

Heb je een technisch probleem, dan komen we bij jou langs en herstellen we je fiets ter plaatse of geven we je een andere fiets in de plaats. – Thomas De Clercq, Swapfiets Gent.

Meer info:
www.swapfiets.be

Vlaanderenstraat 54, 9000 Gent

Over de redactie

Vivocyclo redactie

Vivocyclo gaat op zoek naar actuele mobiliteit-topics die een meerwaarde bieden in de fiets-cultuur van Vlaanderen. De redactie ziet het fietsgebeuren vandaag bijzonder positief, maar is kritisch in dat opzicht dat ze de fiets ziet als een deel van de oplossing in het mobiliteitsvraagstuk.

De redactie werkt volledig onafhankelijk van partners en is ontstaan uit een passie voor de fiets en mobiliteit.

Heb je vragen omtrent de werking van Vivocyclo? Stuur een mailtje naar info@vivocyclo.com.

Ik geef een reactie!

Klik hier om een reactie te geven.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via