In de media Mobiliteit & verkeer

Je fiets meenemen op trein vanaf 1 februari goedkoper

Vanaf 1 februari verandert de NMBS haar tarieven. Slecht nieuws, een treinrit wordt gemiddeld 0,69% duurder. Goed nieuws, je fiets meenemen op de trein wordt goedkoper.

Neem je vaak je fiets mee op de trein? Dan is er goed nieuws. Want je fiets meenemen op de trein wordt eenvoudiger en goedkoper. Vroeger, had je keus uit een enkel ticket met fiets voor 5 euro of een dagticket met fiets voor 8 euro. Twee verschillende tarieven maakt het verwarrend. Daarom betaal je vanaf 1 februari een vast supplement van 4 euro per fiets bovenop je treinticket. Vouwfietsen blijven gratis. Of reizen met de fiets op spitstreinen verboden wordt, is nog niet beslist.

Over de redactie

Vivocyclo redactie

Vivocyclo gaat op zoek naar actuele mobiliteit-topics die een meerwaarde bieden in de fiets-cultuur van Vlaanderen. De redactie ziet het fietsgebeuren vandaag bijzonder positief, maar is kritisch in dat opzicht dat ze de fiets ziet als een deel van de oplossing in het mobiliteitsvraagstuk.

De redactie werkt volledig onafhankelijk van partners en is ontstaan uit een passie voor de fiets en mobiliteit.

Heb je vragen omtrent de werking van Vivocyclo? Stuur een mailtje naar info@vivocyclo.com.

Ik geef een reactie!

Klik hier om een reactie te geven.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.