Foto: UROŠ ŠVIGELJ, Transdinarica.com
Reizen

Op fietsavontuur in de Balkan

Fietsers die op zoek zijn naar een nieuwe avontuurlijke uitdaging kunnen binnenkort de Trans Dinarica, een nieuwe 2.000 kilometer lange route door de Balkanlanden, bedwingen.

De plannen om een 2.000 kilometer lange mountainbikeroute uit te tekenen doorheen acht verschillende Europese landen zijn al vergevorderd. De Trans Dinarica-route verbindt op dit moment al Slovenië, Kroatië en Bosnië-Herzegovina. Binnenkort worden daar ook Macedonië, Montenegro, Albanië, Kosovo en Servië aan toegevoegd.

Het pad biedt een uitdagende en gevarieerde ondergrond aan in de Dinarische Alpen en Sharr Mountains. Je kan zowel afzien op steile hellingen als genieten van een adembenemend uitzicht op de Adriatische Zee. Het startpunt van de route ligt in de Sloveense Soca-vallei, dicht bij de grens met Italië. De fietsroute loopt onder meer langs Unescowerelderfgoed, pittoreske bergstadjes en nationale parken. De idee is dat je zo’n 50 à 60 kilometer per dag fietst en zo’n 1.500 hoogtemeters overbrugt. Op dit tempo doorkruis je elk land in zo’n zeven à tien dagen. De fietsroute is geïnspireerd op de Via Dinarica, een bekende hiking trail die parallel loopt aan het fietsnetwerk.

Klik hier voor meer info over de Trans Dinarica.

Bron: National Geographic

Over de redactie

Vivocyclo redactie

Vivocyclo gaat op zoek naar actuele mobiliteit-topics die een meerwaarde bieden in de fiets-cultuur van Vlaanderen. De redactie ziet het fietsgebeuren vandaag bijzonder positief, maar is kritisch in dat opzicht dat ze de fiets ziet als een deel van de oplossing in het mobiliteitsvraagstuk.

De redactie werkt volledig onafhankelijk van partners en is ontstaan uit een passie voor de fiets en mobiliteit.

Heb je vragen omtrent de werking van Vivocyclo? Stuur een mailtje naar info@vivocyclo.com.

Ik geef een reactie!

Klik hier om een reactie te geven.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.