In de media

Fietsers terug baas in Amsterdam

Het Nederlandse fietsmerk Union zette auto’s een hak. Met een ludieke actie stal het parkeerruimte van auto’s in de PC Hooftstraat, een chique winkelstraat in Amsterdam.

In Nederland staat de fiets op nummer één. Waarom is er dan veel meer parkeerruimte voor auto’s dan voor tweewielers? Met die bedenking in het achterhoofd nam Union het heft in eigen handen. Het merk plaatste ostentatief een mobiele fietsenstalling op parkeerplaatsen voor auto’s.

Voorbijkomende fietsers waren heel tevreden met het initiatief, want er zijn nog altijd te weinig fietsenstallingen in de stad. Bovendien worden fietsen toch weggehaald als ze niet in een stalling staan geparkeerd. Daarom geeft Union de straten van Amsterdam terug aan de fietsers.

Mobiele fietsenstalling

Over de redactie

Vivocyclo redactie

Vivocyclo gaat op zoek naar actuele mobiliteit-topics die een meerwaarde bieden in de fiets-cultuur van Vlaanderen. De redactie ziet het fietsgebeuren vandaag bijzonder positief, maar is kritisch in dat opzicht dat ze de fiets ziet als een deel van de oplossing in het mobiliteitsvraagstuk.

De redactie werkt volledig onafhankelijk van partners en is ontstaan uit een passie voor de fiets en mobiliteit.

Heb je vragen omtrent de werking van Vivocyclo? Stuur een mailtje naar info@vivocyclo.com.

Ik geef een reactie!

Klik hier om een reactie te geven.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via