In de media

Bike-In Cinema in De Roma

Critical Mass Antwerpen en De Roma organiseren op vrijdag 24 mei voor de eerste keer een Bike-In Cinema. De Roma wordt voor een dag omgetoverd tot een grandioos fietsparadijs. Dat doen ze naar aanleiding van de Critical Mass Belgium die op zaterdag 25 mei plaatsvindt in Antwerpen.

Op vrijdag 24 mei kunnen filmliefhebbers voor een keer De Roma binnenrijden met de (bak)fiets om naar een film te kijken. De Bike-In Cinema opent in de namiddag de deuren met een filmluik voor kinderen. ‘s Avonds is er een pop-up-fietsbar met lekkernijen en kunnen aanwezigen luisteren naar inspirerende fietsverhalen in de speakerscorner. De Bike-In Cinema sluit de avond af met een filmvertoning voor volwassenen.

“De auto zegt ons niets, Antwerpen doen we met de fiets!”

Op zaterdag 25 mei vindt de Critical Mass Belgium plaats, dan palmen fietsers de Antwerpse straten in voor een fietsfeest met animatie en muziek. Met een stadsfietstocht door straten, in tunnels en over kruispunten die normaal voorbehouden zijn voor ander verkeer, vragen de deelnemers een beter beleid voor transport, gezonde lucht en publieke ruimte in België. Ook in andere steden zijn er op 25 mei Critical Mass-initiatieven. De bedoeling is dat fietsfanaten vanuit die steden in groep naar Antwerpen fietsen.

Over de redactie

Vivocyclo redactie

Vivocyclo gaat op zoek naar actuele mobiliteit-topics die een meerwaarde bieden in de fiets-cultuur van Vlaanderen. De redactie ziet het fietsgebeuren vandaag bijzonder positief, maar is kritisch in dat opzicht dat ze de fiets ziet als een deel van de oplossing in het mobiliteitsvraagstuk.

De redactie werkt volledig onafhankelijk van partners en is ontstaan uit een passie voor de fiets en mobiliteit.

Heb je vragen omtrent de werking van Vivocyclo? Stuur een mailtje naar info@vivocyclo.com.

Ik geef een reactie!

Klik hier om een reactie te geven.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via