Op reis in eigen land

Ontdek Antwerpen met 3 inspirerende fietsroutes

Aaah, de lente staat voor de deur. Dat betekent het startschot van het nieuwe fietsseizoen. Waar fietsen we naartoe? Vraag je je af. Wel, vandaag stellen we jou 3 fietsroutes voor die de veelzijdigheid van Antwerpen herbergen. 

1. Landlopersroute

Afstand: 16 – 41 – 57 km

In Wortel en Merksplas hebben de voormalige landloperskolonies een fascinerende mix van natuur, erfgoed en verhalen achtergelaten. Fiets langs de mooiste groene plekjes en neem even pauze op een van de sfeervolle picknickplekjes onderweg.

Meer info vind je hier.

2. Duvelroute

Afstand: 45 km

Volg het traject van het goudblonde bier Duvel. Breng een bezoekje aan de brouwerij van dit legendarische bier. Onderweg brengen de historische veerpondjes je van oever naar oever. Kom op deze route alles te weten over het Sashuis, de karakteristieke brug van Willebroek en ontdek het bos van Tekbroek.

Meer info vind je hier.

3. Dijlevalleiroute

Afstand: 57 km

Zowel Leuven als Mechelen profileren zich graag als dé Dijlestad. Al eeuwenlang vormt de rivier de slagader van beide steden. Boten scheepten goederen uit heel Europa aan. In de loop der tijd verrezen op de oever fraaie koopmanshuizen, levendige marktplaatsen en talloze brouwerijen. Fiets langs de prachtige kronkelrivier Dijle en ontdek de kleurrijke jachthavens, sfeervolle boottochtjes en uitnodigende terrasjes aan de waterkant. Dat maakt deze route de mooiste fietsverbinding tussen de kunststeden Mechelen en Leuven.

Meer info vind je hier.

Ik wil graag een reactie geven ...

Klik hier om een reactie te geven.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copy link
Powered by Social Snap