In de media

Nationale Applausdag voor fietsers

Tijdens de ochtendspits op donderdag 21 maart staan over heel België meer dan 170 teams paraat om fietsers, voor het zesde jaar op rij, te belonen met een applaus.

Met de Nationale Applausdag wil de Fietsersbond – samen met haar Franstalige tegenhanger GRACQ – fietsers feliciteren. Het concept is eenvoudig: een hartverwarmend applaus voor mensen die dagelijks de fiets nemen voor woon-werkverkeer, naar school, naar de winkel… Op die manier wilt de Fietsersbond hen bedanken en aanmoedigen, omdat zij kiezen voor het slimste, gezondste en meest milieuvriendelijke vervoersmiddel: de fiets.

Elk jaar méér applaus

De Nationale Applausdag voor fietsers viert dit jaar zijn zesde verjaardag. Het begon heel klein in Mechelen maar sinds 2014 is de Applausdag nationaal. Het concept wint duidelijk nog altijd aan populariteit. Vorig jaar applaudisseerden 135 teams. Dit jaar zijn dat er al meer dan 170. De teams bestaan uit lokale Fietsersbond-afdelingen, scholen, universiteiten, gemeentebesturen, verenigingen en bedrijven.

Bekijk hier de applausacties in jouw buurt.

Over de redactie

Vivocyclo redactie

Vivocyclo gaat op zoek naar actuele mobiliteit-topics die een meerwaarde bieden in de fiets-cultuur van Vlaanderen. De redactie ziet het fietsgebeuren vandaag bijzonder positief, maar is kritisch in dat opzicht dat ze de fiets ziet als een deel van de oplossing in het mobiliteitsvraagstuk.

De redactie werkt volledig onafhankelijk van partners en is ontstaan uit een passie voor de fiets en mobiliteit.

Heb je vragen omtrent de werking van Vivocyclo? Stuur een mailtje naar info@vivocyclo.com.

Ik geef een reactie!

Klik hier om een reactie te geven.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via