Reizen

Vlaanderens mooiste voor fietsliefhebbers

Op 7 april is het zover. Dan kijkt iedereen die de fiets liefheeft naar de koers van het jaar, de Ronde van Vlaanderen. De renners rijden van Antwerpen naar Oudenaarde. Passages langs (koers)monumenten, prachtige natuur en authentieke Vlaamse dorpen nemen je mee naar het Vlaanderen van weleer. We ontdekken hieronder 2 relaxte en 3 sportieve fietsroutes die het pad van de Ronde kruisen.

De Zwalm-route

Uitrusten in Zwalm

Afstand: 32 km

Wie de Ronde zegt, zegt de Vlaamse Ardennen. Daar bevindt zich ook de Zwalmvallei die je via deze fietsroute ontdekt. Het heuvelachtige landschap bezaaid met oude hoeves, watermolens en kastelen laten je de authenticiteit van de streek zien. In sommige dorpen lijkt het wel of de tijd is blijven stilstaan. Als je even tijd hebt, stop dan ook eens in Pnec De Kaaihoeve of picknick in Bos ‘t Ename en snuif er de oer-Vlaamse natuur op.

Meer info vind je hier

‘t Land van Waas

Oude spoorwegbedding

Afstand: 36 km

De belangrijkste stad van het Waasland is Sint-Niklaas, waar de Ronde van 1977 tot 1997 startte. Het Waasland verbindt Antwerpen met Oost-Vlaanderen. Via oude spoorwegbeddingen ontdek je de ongerepte natuur van deze streek. Je vindt er ook de restanten van een oude abdij en een fietsersgrot op je pad.

Meer info vind je hier

De Ronde van Vlaanderen

Speciaal bord voor route van de Ronde

Treed in de bandensporen van wielerlegendes als Eddy Merckx, Fabian Cancellara en Johan Museeuw. Ervaar wat de grootste der aarden doorstaan hebben op een sportieve manier. De Ronde kan je via 3 verschillende routes (lussen) beleven:

De Blauwe lus is 78 km lang. Je betwist op deze route de Oude Kwaremont, de Koppenberg en de Taaienberg.

De Gele lus is jezelf 103 km lang afmatten op stevige kasseistroken zoals die van de Paddestraat, de Mariaborrestraat en de Volkegemberg.

Als je de Rode lus fietst, ben je een echte Flandrien. Je komt op deze route van 114 km de meest legendarische koersmonumenten tegen. Je beklimt de mythische Muur van Geraardsbergen, het Foreest, de Berendries, de Bosberg en de Eikenberg.

Over de redactie

Vivocyclo redactie

Vivocyclo gaat op zoek naar actuele mobiliteit-topics die een meerwaarde bieden in de fiets-cultuur van Vlaanderen. De redactie ziet het fietsgebeuren vandaag bijzonder positief, maar is kritisch in dat opzicht dat ze de fiets ziet als een deel van de oplossing in het mobiliteitsvraagstuk.

De redactie werkt volledig onafhankelijk van partners en is ontstaan uit een passie voor de fiets en mobiliteit.

Heb je vragen omtrent de werking van Vivocyclo? Stuur een mailtje naar info@vivocyclo.com.

Ik geef een reactie!

Klik hier om een reactie te geven.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.