Nieuw in fietsland

‘Freefloating’ deelfietsen in Gent

Een drietal jaar geleden startte stad Gent met een nieuw fietsdeelsysteem. ‘Trapido’ ging stil van start, met een bescheiden aantal van 100 fietsen. Volgens Filip Watteeuw was dat voldoende als ‘testcase’. Vandaag geeft de schepen van Mobiliteit de vergunning aan twee aanbieders van ‘Freefloating’ deelfietsen.

Freefloating. Fietsen op ‘t water?

Freefloating deelfietsen kunnen tegen betaling door iedereen gebruikt worden en om het even waar ‘binnen een bepaalde zone’ achtergelaten worden. Er zijn geen vaste stallingen zoals dat wel het geval is met de ‘Trapido’s’.

Donkey Republic en Billy Bike

Deze twee organisaties krijgen van stad Gent een vergunning om elk 750 fietsen ter beschikking te stellen. Deze zomer (2019) zullen de eerste fietsen in het straatbeeld verschijnen (Donkey Republic). Billy Bike start in het najaar.

Deze fietsen zijn een aanvulling op het aanbod dat in Gent al bestaat. Door de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid van het systeem, hopen we zo nog meer mensen op de fiets te krijgen.’ – Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Over de redactie

Vivocyclo redactie

Vivocyclo gaat op zoek naar actuele mobiliteit-topics die een meerwaarde bieden in de fiets-cultuur van Vlaanderen. De redactie ziet het fietsgebeuren vandaag bijzonder positief, maar is kritisch in dat opzicht dat ze de fiets ziet als een deel van de oplossing in het mobiliteitsvraagstuk.

De redactie werkt volledig onafhankelijk van partners en is ontstaan uit een passie voor de fiets en mobiliteit.

Heb je vragen omtrent de werking van Vivocyclo? Stuur een mailtje naar info@vivocyclo.com.

Ik geef een reactie!

Klik hier om een reactie te geven.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.