Nieuw in fietsland

Bakfietsfestival Antwerpen ondersteunt mobiliteit.

Vorige week spraken we over ‘de gekheid in bakfietsland’. Zondag was het dan zover, het 2de bakfietsfestival in Antwerpen.

Over de koppen lopen was het niet, gisteren op de Waagnatie. De bakfiets is een mobiliteit-oplossing voor een selectief publiek. Denk je aan de bakfiets, dan zie je 2 kindjes vooraan en mama of papa trappend naar school of de winkel. Het grootste deel van de familie-fietsen wordt dan ook gebouwd met dat idee. Een uitneembare 2-zit, zorgt er dan weer voor dat je ook je boodschappen en je verhuis kan uitvoeren met de stevige tweewieler.

Business Cargo Happening

De klassieke bakfiets zie je in Antwerpen vaak rondrijden. Wat je ook alsmaar meer ziet, zijn de cargo-bikes. En daar zien we de gekheid. Je kan het zo gek niet bedenken, er is al-tijd een oplossing.

ESAS gaf het voorbeeld tijdens de Business Cargo Happening. Zij kiezen resoluut voor de cargo-bike als duurzaam alternatief. De monteurs van het bedrijf gaan nu de baan op met een uit-de-kluiten gewassen 4-wieler.

Gemist?

Heb je deze editie gemist? De organisatie wist nu reeds te zeggen dat een derde editie er zeker in zit.

Nog zo lang? 3 uurtjes rijden: cargobikefestival.com – Groningen

Over de redactie

Vivocyclo redactie

Vivocyclo gaat op zoek naar actuele mobiliteit-topics die een meerwaarde bieden in de fiets-cultuur van Vlaanderen. De redactie ziet het fietsgebeuren vandaag bijzonder positief, maar is kritisch in dat opzicht dat ze de fiets ziet als een deel van de oplossing in het mobiliteitsvraagstuk.

De redactie werkt volledig onafhankelijk van partners en is ontstaan uit een passie voor de fiets en mobiliteit.

Heb je vragen omtrent de werking van Vivocyclo? Stuur een mailtje naar info@vivocyclo.com.